
Long story short, nerada trávim veľa času v kuchyni.
Počas pandémie sme s manželom chceli podporiť obľúbené podniky a keďže mužovi nevadia exotické chute, šli sme do Indie- prstom na mape :)))
Mne sa ušlo jedlo, ktorého názov si nepamätám, ale bolo extrémne chutné!
Nastal ťažký a hlasný povzdych, kedy som skonštatovala, že aj ja by som chcela vedieť uvariť toto jedlo. Manžel sa zasmial a hovorí: ” veď je tam ryža a šošovica, to zvládneš”.
Chvalabohu, nemýlil sa. Až tak.
Ak si aj ty nešťastný ryžový zemepán, pozdravujem ťa a posielam ti pohár bieleho vína. Vedz, že na svete je nás naozaj veľmi veľa. Okrem toho na toto jedlo potrebuješ:
Vyrušuje ťa, že neuvádzam množstvá?
Ja varím od oka 😀
Sorry jako. Neboj sa a improvizuj. Akurát dávaj pozor na množstvo soli a kajanskej papriky.
Do 30 minút máš na stole hotové jedlo, aj keď google bude tvrdiť inak. Nedaj sa!
Všetko okrem kokosového mlieka a paradajok si vieš kúpiť na váhu do vlastných nádob. Paradajky som zohnala v DM v skle. Citrón a zelenú ozdobu nerátam. Tieto ingrediencie sú vecou vkusu 😀
Toto bezmäsité jedlo je vhodné v každom ročnom období a necítiš sa po ňom ako po rezni so zemiakovou kašou. Pochopiteľne, lebo tam nie je rezeň ani zemiaková kaša. Chcem ale povedať, že je sýte bez toho, aby si po ňom potreboval obedného šlofíka. Ak si ho ale rád/a dopraješ, smelo do toho!
Dobrú chuť a nakupuj bez zbytočného odpadu všetko, čo sa dá! 🙂
Copyright 2020 © Odvážene
Táto webová stránka používa cookies na zlepšenie vašej skúsenosti pri navigácii po nej. Z týchto súborov cookies sa súbory cookies, ktoré sa kategorizujú podľa potreby, ukladajú do vášho prehliadača, pretože sú nevyhnutné na fungovanie základných funkcií webovej stránky. Používame tiež súbory cookies tretích strán, ktoré nám pomáhajú analyzovať a porozumieť tomu, ako používate túto webovú stránku. Tieto súbory cookies budú uložené v prehliadači iba so súhlasom používateľa. Máte tiež možnosť zrušiť tieto cookies. Zrušenie niektorých z týchto súborov cookies však môže mať vplyv na vaše prehliadanie.